Gyldendal søger redaktør for dansk skønlitteratur

Vil du være med til at sætte retningen for dansk skønlitteratur på Danmarks ældste og største forlag? Har du lyst til og mod på at arbejde sammen med nogle af Danmarks bedste forfattere? Og være med til at finde fremtidens bedste forfattere?  Synes du litteratur og fortællinger er det vigtigste i verden? Og har du lyst til at være en del af et velfungerende kollektiv, der bliver høje på tekst, fortællinger og arbejdsfællesskaber?

Gyldendal Skønlitteratur har en bred udgivelsesvifte af dansk og oversat litteratur fra klassikere til spritnye værker, fra eksperimenterende poesi til brede fortællinger og krimier.  

Gyldendal er et traditionsrigt forlag med 252 år på bagen og en stolt litterær arv at tage vare på. Samtidig arbejder vi hele tiden på at forny vores profil og vores arbejdsmetoder for at afspejle den verden, vi er en del af, så der er rig mulighed for at få indflydelse på arbejdet både i redaktionen og på tværs af huset.  

Rollen
Som redaktør i Gyldendal Skønlitteratur skal du først og fremmest arbejde med forfattere, der skriver fortællende prosa, om det så er krimier, historiske romaner, samtids-, slægts-, underholdnings-, virksomheds- og/eller kærlighedsromaner eller endnu uopdagede undergenrer. Du skal sammen med forfatterne og redaktionen være med til at sammensætte et litterært stærkt, relevant og læservendt program og skabe og udbygge et netværk af fortællere. Du kommer til at arbejde tæt sammen med både forfattere, dine kolleger i redaktionen, Cicero, Nonfiktion og B&U, produktionen og salg/marketing.

Dine arbejdsopgaver består i at:

  • arbejde med tekster fra idé til færdig bog på alle de måder, som den enkelte forfatter og tekst kalder på: alene med forfatterne, i redaktørteams, i workshops eller i redaktionelle formater, du selv opfinder.
  • arbejde tæt sammen med salg og marketing om at få bøgerne ud til læserne.
  • finde den originale og vigtige historie uventede og uopdyrkede steder – og både være hurtig på aftrækkeren og tålmodig i redigeringsarbejdet.
  • være med til at skabe et kreativt hus, hvor forfatterne føler sig inspirerede og set.
  • være med til at sikre, at Gyldendals udgivelser er lige så relevante for læserne fremover, som de er det nu.

Personlige og faglige kompetencer – vi forventer, at du:

  • har stor erfaring med historiefortælling og redaktion.
  • har et godt dansk og en stærk sans for såvel fortælling som sprog.
  • har en stærk kommerciel sans, interesse i verden, stor litterær sult og løbende holder dig opdateret om relevante tendenser.
  • vil arbejde et sted, hvor man tager fat, har travlt, arbejder meget sammen med andre, og hvor fokus er på at få den gode historie og den stærke tekst ud over rampen.
  • bliver høj på litteratur og kan ligge søvnløs over en sætning i et uopfordret manuskript, fordi den oplyser et endnu uset hjørne af verden, eller indtil du finder en mulig løsning på problemet i slutningen af kapitel 7, som du kan diskutere med forfatteren og dine kollegaer næste dag.


Vil du vide mere?
Så er du velkommen til at kontakte forlagschef Simon Pasternak på srsp@gyldendal.dk

Din ansøgning
Send din ansøgning via linket nedenfor senest d. 15. oktober 2022. Tiltrædelse efter aftale.

Ansøg
Del i dit netværk

Om Gyldendal
Gyldendal blev grundlagt i 1770 og er dermed landets ældste og største forlag. Gyldendal A/S tæller også datterselskaberne MentorDanmark, MentorNorge (Norge), Word Audio Publishing (Sverige) og Chapter.
I Gyldendal får du en alsidig og kreativ arbejdsplads med mange forskellige medarbejderprofiler. Det fælles kendetegn på tværs af organisationen er en høj grad af arbejdsrelateret stolthed såvel som indlevelse og engagement i arbejdet samt en menneskeorienteret tilgang – og sidst men ikke mindst en stor kærlighed til bøger.
Du får din daglige gang i Klareboderne i indre København i Gyldendals historiske lokaler, som huser ca. 380 medarbejdere. I hele koncernen er vi omkring 600 ansatte.
Frist:
Kontaktperson:
Simon Pasternak Forlagschef
Kan kontaktes på: srsp@gyldendal.dk
Område: Gyldendal Forlag
Gyldendal A/S
Klareboderne 3, DK-1115 København K
CVR NR: 58 20 01 15
Powered by Emply