Gyldendal Group Agency søger litterær agent

Er du velbevandret i såvel det danske som det internationale litteraturlandskab? Brænder du for at finde og matche det helt rigtige forlag med den enkelte forfatter? Drives du af salg? Så er du måske vores kommende litterære agent.

Gyldendal er Danmarks største og ældste forlag og et hus, hvor alle lever og ånder for den gode fortælling. Gyldendal Group Agency hører under Gyldendal IP, der har rettigheder som sit kernefokus. Vi er p.t. ti rettighedsspecialister, der alle brænder for at udvikle, udnytte og administrere Gyldendals rettigheder i tæt samarbejde med husets redaktioner og kommercielle afdeling.

Hos Gyldendal Group Agency dedikeres kræfterne til salg af fortællinger som vil ud over landegrænser og formater. Vi ser det som vores vigtigste opgave at anskue litteraturen fra alle vinkler, identificere fortællingens kerne og ikke mindst se forfatternes værker i et perspektiv der appellerer til de internationale kunder.

Vi søger en ambitiøs litterær agent, hvis hjerte banker for at opbygge og udbrede alt fra nye debuterende stemmer til etablerede bestsellere. Hos Gyldendal udgiver vi fortællinger til alle, og du skal derfor være drevet af at arbejde med en bred portefølje på tværs af alle genrer og til alle formater. Den rette kandidat har blik for potentialet i nye såvel som ældre værker, og motiveres af at jagte muligheder i et tæt samarbejde med sit team. 

Foruden Gyldendal IP kommer du til at arbejde tæt med husets redaktioner, salg, digitalsalg, marketing, produktion, jura, økonomi – og ikke mindst husets forfattere om køb, salg og udvikling af sekundære rettigheder.

Du får ansvaret for at...
 • Analysere salgspotentiale og fastlægge salgsstrategien for forfatterskaber til udland, film/TV, streaming, teater mfl. i samarbejde med resten af agenturet
 • Udarbejde pitch og salgsmateriale målrettet udlandet og eksterne samarbejdspartnere
 • Forhandle rettigheds- og/eller samtryksaftaler
 • Sikre bredt, internationalt kendskab til husets forfattere
 • Vedligeholde og videreudvikle omfattende netværk med henblik på at søge nye forretningsmuligheder og opbygge langsigtede partnerskaber

Du er en mulig kandidat, hvis du…
 • Har erfaring med forhandling og køb og salg af rettigheder indenfor et eller flere af disse områder: oversættelse, film/ TV, streaming, teater eller lignende
 • Har et stærkt salgs- og pitchtalent
 • Har et relevant og aktivt internationalt netværk
 • Har blik for trends og markedsbevægelser i Danmark og udland
 • Er resultatorienteret og drives af at levere på nye udfordringer
 • Kan samarbejde og håndtere mange interessenter

Interesseret?
Ønsker du at vide mere om stillingen, er du velkommen til at kontakte litterær agent Lise Broen Rosenberg Dahm på e-mail: lise_dahm@gyldendal.dk eller telefon 51 75 54 75 eller filmagent Lydia Constance Grønkvist Pedersen på e-mail: lydia_pedersen@gyldendal.dk eller telefon 33 75 55 91.

Din ansøgning
Send din ansøgning, CV samt anbefalinger hurtigst muligt via nedenstående link. Vi indkalder løbende til samtaler og glæder os til at høre fra dig senest fredag den 17. december 2021.
 
Ansøg
Del i dit netværk

Om Gyldendal
Gyldendal blev grundlagt i 1770 og er dermed landets ældste og største forlag. Gyldendal A/S tæller også datterselskaberne MentorDanmark, MentorNorge (Norge), Word Audio Publishing (Sverige), Chapter og Publizon.
I Gyldendal får du en alsidig og kreativ arbejdsplads med mange forskellige medarbejderprofiler. Det fælles kendetegn på tværs af organisationen er en høj grad af arbejdsrelateret stolthed såvel som indlevelse og engagement i arbejdet samt en menneskeorienteret tilgang – og sidst men ikke mindst en stor kærlighed til bøger.
Du får din daglige gang i Klareboderne i indre København i Gyldendals historiske lokaler, som huser ca. 380 medarbejdere. I hele koncernen er vi omkring 600 ansatte.
Frist:
Kontaktperson:
Lise Dahm Literary Agent / Fiction & Non-Fiction
Kan kontaktes på: lise_dahm@gyldendal.dk eller telefon 51 75 54 75
Område: Rigths & Permissions
Gyldendal A/S
Klareboderne 3, DK-1115 København K
CVR NR: 58 20 01 15
Powered by Emply