Gyldendal Forlag søger pressechef

Vil du være ansvarlig for, at Gyldendal Forlags forfattere og deres udgivelser får den opmærksomhed i medierne, de fortjener? Og er det naturligt for dig at tage ansvar og udvise lederskab? Lige nu søger vi en ny pressechef – er det dig?

Gyldendal er Danmarks største forlag, og vi har gennem mere end 250 år udgivet de mest interessante historier fra de mest interessante mennesker. Forlagets redaktioner er specialister inden for hver deres fagområde, og presseafdelingens fornemmeste opgave er at sikre den rigtige presseindsats for vores forfattere og deres udgivelser.

Rollen som pressechef
Pressechefens rolle er at lede vores presseteam, hvor pressechefen, fire presseansvarlige og tre studentermedhjælpere sammen har ansvaret for at skabe pressedækning af forlagets titler og styrke forlagets position på bogmarkedet. Indsatserne planlægges i tæt samarbejde med forlagets redaktioner og øvrige kommercielle teams, og du er selv udførende i det opsøgende pressearbejde på titler og forfatterskaber. Det er også pressechefens ansvar at sikre en kontinuerlig udvikling, så presseteamets arbejde og organisering afspejler medielandskabet.

Struktureret pressechef med bredt netværk og en sikker pen
Derfor skal du som vores nye pressechef kunne læse ned i en bog og i dialog med forfatter og redaktion finde de vinkler, der gør den interessant for omverden at beskæftige sig med. Du får brug for din indgående forståelse for mediernes arbejde, når presseindsatserne planlægges, og vi forventer, at du har holdninger til, hvordan man bedst agerer i et medielandskab under forandring. Du har gerne et bredt netværk i medierne.

Du skriver med en sikker journalistisk pen, du er struktureret og kan skabe overblik for både dig selv og andre – og din puls er fortsat rolig, når det går stærkt.

Vi forventer også, at du:
  • har et stort og smittende drive
  • har stærke samarbejdsevner og naturligt skaber tillidsfulde relationer til både forfattere, medier og internt i huset
Vi forestiller os, at du har en videregående uddannelse inden for journalistik, kommunikation eller humaniora.

Hvordan er det at arbejde hos os?
Vi tilbyder dig et spændende og udviklende job, hvor du får ansvar, og hvor du i høj grad er med til at påvirke din hverdag. Du kommer til at arbejde i Gyldendals historiske lokaler i Klareboderne i indre København. Dine kommende kollegaer er indlevende, engagerede og ihærdige. I afdelingen er der højt til loftet og en humoristisk omgangstone. Som vores kollega skal du ikke være bleg for give feedback eller læse korrektur på andres tekster.

Vi arbejder i teams, hvor både redaktionelle og kommercielle fagligheder altid er repræsenteret, og her planlægger vi strategi for hver enkelt udgivelse.

Vil du vide mere?
Har du spørgsmål, eller vil du vide mere om stillingen? Så er du velkommen til at kontakte kommunikationschef Niels Overgaard på: no@gyldendal.dk

Din ansøgning
Vi glæder os til at modtage din ansøgning og CV via nedenstående link senest onsdag den 25. maj 2022. Send gerne din ansøgning hurtigst muligt, idet vi holder samtaler løbende.
Ansøg
Del i dit netværk

Om Gyldendal
Gyldendal blev grundlagt i 1770 og er dermed landets ældste og største forlag. Gyldendal A/S tæller også datterselskaberne MentorDanmark, MentorNorge (Norge), Word Audio Publishing (Sverige), Chapter og Publizon.
I Gyldendal får du en alsidig og kreativ arbejdsplads med mange forskellige medarbejderprofiler. Det fælles kendetegn på tværs af organisationen er en høj grad af arbejdsrelateret stolthed såvel som indlevelse og engagement i arbejdet samt en menneskeorienteret tilgang – og sidst men ikke mindst en stor kærlighed til bøger.
Du får din daglige gang i Klareboderne i indre København i Gyldendals historiske lokaler, som huser ca. 380 medarbejdere. I hele koncernen er vi omkring 600 ansatte.
Frist:
Kontaktperson:
Niels Overgaard Kommunikationschef
Kan kontaktes på: no@gyldendal.dk
Område: Gyldendal Forlag
Gyldendal A/S
Klareboderne 3, DK-1115 København K
CVR NR: 58 20 01 15
Powered by Emply